Mijn paté du chef serveer je als voorgerecht bij een uitgebreid diner of als hartig broodbeleg. Ook als chique borrelhap smaakt hij overheerlijk. Kies dan een smallere bakvorm. Zo snij je mooie plakjes van de paté.
Bereidingswijze
Snipper de look en de ui heel fijn.
Plet de beschuiten, de cognac en het ei in een grote kom.
Voeg er de fijngesnipperde look en ui bij.
Maal de kippenlever in de hakmolen.
Voeg samen met het gehakt bij het mengsel.
Bedek de bodem van de bakvorm met vers spek.
Giet het mengsel op het spek.
Versier de paté met appel, peer en laurierblaadjes.
Dek af met aluminiumfolie. Daarin prik je een gaatje.
Bak de paté een uur in een oven van 120 °C. Na 40 minuten verwijder je de folie.
Serveer koud.
Tip
Rauwe kippenlever is niet echt smakelijk. Maar hoe weet je dan of het patémengsel voldoende gekruid is? Bak een lepel van het mengsel in de vorm van een minihamburger op een hete pan. Laat een beetje afkoelen en … proef!