Bereidingswijze
Breng een steelpan met water aan de kook en kook hierin de kwarteleitjes in 4 minuten hard. Laat schrikken en pel de eitjes.
Breek het (gewone) ei en klop los. Zet ook vast één bord klaar met de bloem en één bord met vier eetlepels paneermeel.
Doe het gehakt in een kom en meng er de helft van het losgeklopte ei erdoor. Voeg vier eetlepels paneermeel toe, zout, cayennepeper en de munt en meng goed.
Rol vier ballen van het gehakt. Maak in elke bal met je duim een gaatje waarin een kwarteleitje past. Maak weer goed dicht. Rol elke bal eerst door de bloem, dan het resterende ei en als laatste de paneermeel.
Laat een pan heet worden op het vuur en voeg een scheut olijfolie toe. Bak de kipgehaktballetjes op middelhoog vuur rondom bruin, verlaag het vuur en laat in circa 10 minuten gaar worden.
Lekker met aardappeltjes en een geroosterde groente salade.