- Bak de kip goed door en overgiet dan met sojasaus. Laat de kip rusten.
- Bak de groentjes kort aan in de wok en zet deze dan ook opzij.
- Zet een grote kom op met water en breng het water aan de kook. Je kan in het water olie en een blokje groenten bouillon toevoegen.
- Blancheer de groenten in het kokende water samen met de noedels.
- Neem een vel rijstpapier en hou het kort onder koud water. Leg te rusten op een natte handdoek. Je zal merken dat de vellen heel plakkerig worden en slap.
- Haal de groenten uit het water en laat uitlekken. Kruid eventueel bij naar wens of meng er een sausje naar keuze door. Op de foto's heb ik een Thaise pepersaus gebruikt die redelijk pikant is.
- Maak een klein hoopje met de groeten en kip in het midden van een vel van het rijstpapier en vouw dicht. Begin met de zijkanten naar binnen te plooien en dan op te rollen van onder naar boven. Als alles goed gaat plakt het vel natte rijstpapier zichzelf dicht. Herhaal dit voor de overige vulling en vellen rijstpapier.
- Je kan de loempia's nu eenvoudig frituren. Smakelijk!
TIP: Gebruik niet te veel inhoud per vel anders gaan de loempia's scheuren tijdens het bakken. Rijstpapier vind je bij de droge voeding tussen de noedels en Mexicaanse wraps