De essentie van het zuiden van Italië, met zijn gigantische citroenen, samengeperst in één fles om een winter lang van te genieten. Ideaal tegen een opkomende verkoudheid!
Ingrediënten
voor 1 stuks
5 tot 8 biologische citroenen
1/2 liter alcohol van 95°
1/2 liter water
400 gr suiker
Bereidingswijze
- Met een zesteur of een dunschiller de zeste (= schil zonder het wit) van de citroenen verwijderen en deze in de weckpot leggen.
- Overgieten met de alcohol en laten trekken. (+/- 2 weken) Na deze periode kunnen we verder met de afwerking van de Limoncello.
- Breng het water aan de kook, voeg de suiker toe en wacht tot deze laatste volledig is opgelost
- Laat 10 minuten afkoelen en voeg vervolgens het mengsel van de citroenschillen en de alcohol toe. Je zal zien dat de limoncello nu zijn typische kleur krijgt.
- Het geheel door een fijne zeef gieten en verdelen in kleine of grote flesjes. Vervolgens nog een week laten rusten alvorens te serveren.
- Het beste bewaar je de limoncello in de vriezer. De suiker en de alcohol zorgen er immers voor dat deze niet bevriest maar wel ijskoud geserveerd kan worden. Een knallertje!