Een makkelijk recept voor abnormaal heerlijke lasagne.
Ingrediënten
voor 5 personen
400 gram zalm (vers of uit blik)
1 bakje ricota
250 ml sour cream
1 theelepel dille
12 lasagnebladen
250 gram geraspte kaas
Bereidingswijze
Voorbereiding:- Snijd de zalm fijn in hele kleine stukjes met een scherp mes.Oven voorverwarmen op 180 graden.
Bereiding- Kook de lasagnebladen gaar volgens de instructies op de verpakking. Omdat de lasagne saus vrij weinig vocht bevat kun je de lasagnebladen niet in de oven laten garen.
- Mix ondertussen de ricotakaas met de sour cream en de dille tot een gladde mix.
- Proef hem af en voeg naar smaak peper en zout toe.
- Vet een kleine ovenschaal in en begin met het lagen van de lasagne.
- Als eerste een laag pasta, dan het ricotamengsel en dan een laagje zalm. Herhaal dit 2 keer en eindig met een laagje saus.
- Strooi hierover de kaas.
- Plaats de lasagne in het midden van de oven en bak hem in 20-25 minuten af of tot de kaas goudbruin gesmolten is.