"involtini di pollo con pesto, prosciutto crudo e formaggio" - Dat pesto perfect past bij pasta wisten we. Maar daarnaast kun je het ook combineren met bijvoorbeeld vlees, zoals in dit recept. Zo maak je van een simpel kipfiletje een bijzonder feestelijk gerecht. Het recept is goed voor ongever 8 kiprolletjes. Buon appetito!
Bereidingswijze
Snijd voor ongeveer 8 kiprolletjes de kipfilet horizontaal doormidden. Leg er een doorzichtig stuk folie op en sla plat met een vleeshamer of deegroller zodat je mooie dunne plakken krijgt.Besmeer elk stuk kipfilet met pesto. Leg er een door de lengte doormidden gesneden plak ham op en vervolgens een plakje kaas.Rol voorzichtig en strak op en maak dicht met 1 of 2 stokertjes (zorg ervoor dat de kaas er straks niet uit kan lopen). Verwarm de olijfolie in een pan en bak de kiprolletjes circa 5 minuten zodat ze een beetje dichtzitten. Haal de rolletjes uit de pan en verwijder voorzichtig de stokertjes uit de kip.Bak de kiprolletjes nu nog eens 10 minuten op een rustig vuurtje aan alle kanten tot ze mooi goudbruin zijn.