Heerlijk zachte broodjes met kaas en rozemarijn. Vrij gemakkelijk te maken en blijven lang vers. Deze broodjes zijn lekker met een kopje soep of als voorafje aan een maaltijd, kruidenboter kan dan zeker overgeslagen worden.
Bereidingswijze
Water, slagroom, suiker, zout, olie en gist door elkaar roeren totdat de suiker en zout opgelost zijn.
De geraspte aardappel, kaas, rozemarijn toevoegen en weer goed roeren.
Alle bloem toevoegen en hele zachte, wat plakkerige deeg kneden. Afdekken met een schone keukendoek en laten 15 minuten rijzen in een warme plek.
Van het gerezen deeg 12 broodjes vormen, dit gaat gemakkelijker als de handen heel licht met olie ingesmeerd zijn. Broodjes op een licht beboterde bakblik leggen, lichtjes afdekken met geoliede folie en nog eens 30 minuten laten rijzen.
De folie verwijderen, elk broodje met een scherpe mes ondiep aansnijden en bakken in voorverwarmde oven (200C) 10 minuten, daarna temperatuur verlagen tot 180C en nog 10 minuten bakken. Net voor het bakken kunnen de broodjes extra bestrooid worden met wat geraspte kaas, maar dit is, zoals de Engelsen zeggen, guilding the lilly.