Wanneer de kweeperen rijp zijn, is het tijd om compote te maken. De smaak van de herfst kan zo in een potje om dan op het gepaste moment ervan te genieten zonder veel extra moeite. De zoete smaak van kweeperen geeft de rijpe en smaakvolle kaas nog een extra toets.
Bereidingswijze
De kweeperen mogen goed gewassen worden.
Doe ze allen in een pot, zet onder water en kook deze tot het vel vanzelf begint los te komen en het vruchtvlees zacht is.
Haal de kweeperen uit het water en laat afkoelen.
Pel vervolgens de vruchten en haal het klokhuis eruit.
Weeg de vruchten die over blijven. Dezelfde hoeveelheid suiker mag je afwegen.
De suiker en het vruchtvlees van de kweeperen mogen weer in een pot en alles mag warm gemaakt worden en vervolgens pruttelen totdat de stukken helemaal uit elkaar vallen en er een mooie compote is.
Haal de pot van het vuur en mix alles nog een keer.
Je kan de compote zoals confituur in afgesloten bokalen bewaren.
Voor het hapje snij je enkele stukken manchego of parmesan en serveer het met een beetje compote.
.