Je kunt hangop maken van yoghurt of van karnemelk (of een combinatie). Ik vind het met yoghurt het lekkerste.
In plaats van de citroensiroop kun je ook sinaasappelsiroop nemen of passievruchtsiroop. Maar ook bergamotsiroop is geweldig. Helaas zijn bergamotten beperkt verkrijgbaar.
Bereidingswijze
Hangop maken: Zet een grote kom klaar met een zeef erin. Leg daar een kaasdoek of schone theedoek (niet gewassen met wasmiddel) in en stort de yoghurt erop. Laat dit twee uur
uitlekken. Pak dan de uiteinden van de doek op en maak er een knoop in. Je kunt de doek nu aan bijvoorbeeld het handvat van een keukenkastje hangen. Met de bak eronder, om het vocht op te vangen! Je kunt het nu gerust uren laten hangen, zodat de hangop lekker dik wordt.
Mango grillen: snij de mango in plakken, vet de grilpan in met een dun laagje zonnebloemolie tegen het plakken en gril de mango. Je kunt de plakken aan één kant grillen, als je wilt. Het risico op uit elkaar vallen is groter als je gaat draaien.
Je kunt citroenlimonadesiroop uit de winkel gebruiken. Maar zelf maken kan ook: pers wat citroenen uit en weeg welk gewicht je aan sap hebt. Voeg een gelijk deel suiker toe en breng het sap aan
de kook. Laat enkele minuten doorkoken en draai dan het vuur uit. Laat de siroop afkoelen en indikken.
Leg de nog warme mango met de niet-gegrilde kant onder op een bordje. Maak een bolletje van de hangop met twee lepels of een ijsschep en leg deze op de mango. Giet er als laatste citroensiroop over.