- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Versnij de wortelen, pastinaak, rode biet en winterpompoen tot dobbelsteentjes van dezelfde grootte (ongeveer 2cm groot).
- Pluk enkele takjes tijm en rozemarijn, rits de blaadjes van de steeltjes en hak deze fijn.
- Snij de ajuinen in ringen.
- Verdeel de groenten (behalve de ajuinen) in een grote ovenschotel (bvb. 40 x 30 cm) in één enkele laag. Overgiet zeer rijkelijk met olijfolie en kruid ook rijkelijk met peper, zout, tijm en rozemarijn. Hussel alles om.
- Plaats de ovenschotel in het midden van de oven gedurende 35 à 40 minuten, totdat de groenten goudbruin en zacht/krokant zijn.
- Voeg na 20 minuten de ajuinen toe en draai de groenten ook 's om met een houten lepel.
Thuis eten we deze geroosterde groenten vegetarisch bvb. met risotto, maar ze zijn zeker ook lekker met bvb. gevogelte.