Aardappels is een van mijn favoriete groenten, omdat je er zoveel kanten mee opkan. Bakken,stoven, poffen, pureren, in de koekenpan, op de bbq, in de oven, noem maar op.
In het volgende recept worden in aardappels gegaard in het weekwater van de porcini – eekhoorntjesbrood- . Hiermee geef je de aardappels echt een bijzondere smaak mee! Buon appetito!
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Schil de aardappels en snijd ze in kwarten. Neem een ovenschaal waar alle aardappelkwarten ruimschoots inpassen en schenk hier de olijfolie in. Voeg de aardappels toe en beweeg de schaal heen en weer tot alle stukken aardappel bedekt zijn met olie. Laat de porcini uitlekken – vang het weekwater op – en voeg ze toe aan de aardappels.
Schep de knoflook en salie gelijkmatig door het mengsel in de ovenschaal. Voeg het weekwater van de paddenstoelen toe en verdeel op het laatst de in blokjes gesneden boter erover.
Zet de schaal 30 minuten in de oven en schud de schaal af en toe. De aardappels krijgen een goudbruine kleur en zullen doortrokken zijn van het porcini-aroma. Bestrooi het gerecht tot slot met peper en zout en dien op.
Dit recept komt uit het kookboek ‘Herfst in Piemonte’ van Manuela Darling-Gansser.