Chocoladetruffels om van te watertanden! Ze smelten op de tong... en in het hart van elke chocoladeliefhebber. Erg makkelijk om te maken, piece of cake dus, euh, truffel!
Bereidingswijze
Hak de chocolade fijn en doe de chocoladestukjes in een kom.
Breng de room aan de kook en voeg het vanille-extract toe.
Schenk de vanilleroom dan over de chocoladestukjes.
Roer voorzichtig tot een smeuïg mengsel.
Plaats de kom vervolgens een 30-tal minuten in de koelkast tot de ganache is opgestijfd.
Vorm daarna kleine bolletjes van de ganache en leg ze op een bakplaat of andere stevige bodem.
Je gebruikt best bakpapier op de bakplaat of bodem zodat de truffels niet blijven kleven.
Zet de ganachebolletjes opnieuw in de koelkast gedurende een 20-tal minuten.
Rol daarna de truffelbolletjes in een bord met cacao.
Zorg dat het cacaopoeder gelijkmatig verdeeld wordt.
Gebruik best handschoenen of een vork/lepel om vuile handen en donkere nagels te vermijden.
Schud de bolletjes tot slot even in een zeef zodat het overtollige cacaopoeder eraf valt.
Leg ze daarna in bonbonpapiertjes of een truffeldoosje.
Om ze langer te bewaren, leg je ze best in een luchtdicht afsluitbare trommel.
Ofwel eet je zo snel mogelijk op, natuurlijk!