Dit is een zeer volle chocolade dessert dat in hele kleine porties geserveerd mag worden. Het heeft iets weg van een goede truffel en de zijden textuur van een goede creme. Zeer eenvoudig te bereiden, kan en moet van tevoren gemaakt worden, lekker met wat slagroom of vers fruit. Natuurlijk zal een knapperig bescuitje niet misstaan.
Bereidingswijze
De chocolade met een mes fijn hakken en aan de kant zetten. De suikers, cacao en zout in een kom met een schenktuit doen. Slagroom aan de kook brengen en een klein beetje over de cacaomengsel heen gieten, goed roeren met een garde zodat er geen klontjes ontstaan. De chocolade en roomboter toevoegen, de rest van de hete room erover heen gieten. Rustig doorroeren totdat de creme helemaal gelijkmatig wordt. Verdelen over 8 kleine dessertglaasjes of koffiekopjes, even laten afkoelen. Daarna afdekken met huishoudfolie en wegzetten in de koelkast voor ten minste 6 uur, liever overnacht.
Serveren met een toefje slagroom, chocoladekrullen en vers fruit.