De perfecte traktatie voor een luie zondagmiddag! In elke hap van deze fris-zoete cake proef je de smaak van de herfst. Ook heerlijk met peer in plaats van appel.
Bereidingswijze
Een 20x20cm bakblik met boter invetten en met bloem bestuiven. Klop alle overtollige bloem weg.
Oven op 180C voorverwarmen.
Boter en suiker romig kloppen (met een handmixer of keukenmachine).
Blijf kloppen terwijl je het vanille-extract en de eieren een voor een toevoegt.
Roer de yoghurt door het mengsel met gebruik van een houten lepel.
In een kom meng je de bloem en bakpoeder. Voeg dit toe aan het romige mengsel.
Doe de stukjes appel en de bramen in het bakblik en giet het beslag erover heen.
Meng alles heel voorzichtig in het blik en besprenkel met de 2 eetlepels suiker.
Ongeveer 30 minuten bakken.
Gebruik een sate-stokje om te kijken of de cake gaar is. Deze moet er schoon uitkomen.
Op een rek laten afkoelen en in 9 stukken snijden.
Ingrediënten
voor 9 personen
150g bramen
1 Granny Smith appel, geschild, zonder klokhuis en in stukjes gesneden
100g zachte boter
130g ruwe rietsuiker, plus 2 el voor het besprenkelen