Dit is een lekker soepje uit de Colruytfolder.Het is vlug gemaakt en je hebt weinig ingrediënten nodig. De mooie kleur doet trek krijgen.
Bereidingswijze
Snipper de ui en het knoflook fijn.
Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes.
Schil de butternut, verwijder de pitten n de draden en snij in blokjes.
Verwijder ook de pitjes uit het pepertje en snij heel fijn.
Snipper 4 blaadjes salie fijn en bewaar de rest voor de afwerking.
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een kookpot en bak de ui en het knoflook 2 min.
Voeg de pompoen,de paprika en de gesnipperde salie toe en overgiet met de groentebouillon.Breng aan de kook en laat nog 25 min. sudderen.
Mix de soep fijn.
Breng op smaak met zout en eventueel wat komijn.
Leg in elk bord voor het opdienen wat fijngesnipperde pepertjes en eventueel nog een blaadje salie dat je vooraf gebakken hebt in olijfolie.
Voor een feestelijke soep voeg je wat lichte room toe.
Tip: De butternut kan heel hard zijn; Om gemakkelijker te schillen snij je ze beter eerst in grote stukken.