Bereidingswijze
Bruschetta (basis)
Gril of rooster het brood knapperig in een (grill)pan of (grill)oven. Snijd het knoflook doormidden en wrijf met de snijkant over beide kanten van elke snee brood. Besprenkel er een beetje olijfolie overheen.
Bruschetta met tomaat en basilicum
Meng de grof gehakte tomaten met de basilicum en voeg zout en peper toe. Beleg de bruschette met dit mengsel.
Bruschetta met gorgonzola, verse vijg en aceto balsamico
Snijd de korst van de gorgonzola af en snijd de rest in stukken. Beleg de bruschette met gorgonzola en plakjes vijg en besprenkel met een beetje aceto balsamico.
Bruschetta met parmaham en verse vijg
Beleg de bruschette met een of twee plakken parmaham en leg daar de plakjes vijg op.
* gebruik het liefst een balsamico azijn van goede kwaliteit en niet de standaard versie uit de supermarkt: goede balsamico azijn ligt minimaal een aantal jaren op houten vaten, is stroperig en zoetzuur van smaak.