Bruschette miste
20-30 minuten
Gevarieerde bruschetta

Bruschetta (uitspraak: [broesketta]) is een heerlijke antipasto van een gegrild sneetje brood belegd met diverse ingrediënten zoals tomaat, aubergine, parmaham, mozzarella etc. Na het grillen wordt het brood eerst ingesmeerd met een teentje knoflook en daarna besprenkeld met extra vergine olijfolie. Gebruik voor de bruschette wit landbrood of een ander (compact) wit brood. Stokbrood is eventueel ook geschikt. Buon appetito!
Ingrediënten
voor 4 personen

voor de bruschette (basis) :
4 grote sneden landbrood 
1 teentje knoflook
extra vergine olijfolie
voor de bruschette met tomaat en basilicum :
4 rijpe tomaten, in stukjes gesneden
1 eetlepel verse basilicum
4 bruschette (zie basisrecept)
zout en peper
voor de bruschette met gorgonzola, verse vijg en aceto balsamico :
200 gram gorgonzola
2 verse vijgen, in 4 parten of plakken gesneden
4 bruschette (zie basisrecept)
Aceto balsamico*
voor de bruschette met parmaham en verse vijg :
Een aantal plakken parmaham
2 verse vijgen, in 4 parten of plakken gesneden
4 bruschette (zie basisrecept)
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten