Boerenkool-kaaskoeken
30-60 minuten
Ik krijg boerenkool van mijn bioboer-aan-huis altijd in zijn geheel, als hele bladeren dus. Gelukkig zijn de kleine blaadjes makkelijk van de stelen te scheuren, maar uit een zak schudden is eigenlijk net zo makkelijk.
Boerenkool is leuk vanwege de uitgesproken smaak. Ik hou echter niet zo van boerenkoolstamppot en gebruik deze groente daarom liever in bijvoorbeeld een noedelgerecht. Deze koeken zijn ook erg lekker. Ze zijn niet knapperig, een associatie die je wellicht hebt bij het woord 'koek'. Als je ze lang genoeg bakt in de oven, dan krijg je wel een knapperig randje, vanwege de kaas.
Ingrediënten
voor 8 stuks

150 g boerenkool (gesneden gewicht)
100 g jonge kaas, in stukjes gesneden
100 g parmigiano reggiano/grana padano of hele oude brokkelkaas, in stukjes gesneden
2 eieren
1/2 tl zout
1/2 tl cayennepeper of 1 tl pul biber
zwarte peper uit de molen
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten