Bellini un po’ diversa - De originele Bellini cocktail wordt gemaakt met verse witte perziken. Omdat deze in de winter niet verkrijgbaar zijn, bedacht ik een alternatief met rood fruit dat (wel uit de diepvries) ook in de winter verkrijgbaar is. Zorg dat alle ingrediënten goed koud zijn (leg eventueel de glazen ook even in de vriezer) en maak eventueel feestelijk af met een – eetbaar- bloemetje of een feestelijk roerstaafje.
Bereidingswijze
Pureer de frambozen en de aardbeien in een blender of met een staafmixer.
Wrijf de gepureerde vruchten door een zeef (dit zorgt ervoor dat alle pitjes achterblijven).
Meng er de poedersuiker doorheen.
Giet de helft van de prosecco erbij en mix alles nog eens goed met de blender of staafmixer.
Vul elk glas voor 2/3 met het mengsel.
Vul het glas verder met de rest van de ijskoude prosecco en garneer met een bloemetje of een roerstaafje. Serveer direct.