Bereidingswijze
Snijd de aubergine in gelijkmatige plakjes van circa 3 mm (je kan dit het beste doen met behulp van een mandoline of snijmachine).
Verwarm de gril(pan) en kwast de plakjes aubergine ondertussen licht in met een beetje olijfolie. Gril de plakjes in circa 2 minuten goudbruin. Laat even afkoelen.
Verwarm de oven voor op 210° C.
Meng alle ingrediënten voor de tomatensaus door elkaar. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en de olijven in plakjes.
Besmeer elke plak aubergine met wat tomatensaus en verspreid er wat blokjes mozzarella en olijfjes over. Scheur en blaadje basilicum in stukjes en strooi die over de plak aubergine. Rol op en leg in de ovenschaal die je eerst bedekt met een dun laagje tomatensaus. Bedek aan het einde alle rolletjes nog met het resterende laagje saus en besprenkel met olijfolie.
Bak de auberginerolletjes circa 15 minuten in de oven. Rasp er desgewenst nog wat Parmezaanse kaas overheen.
TIP: een leuke manier om de rolletjes te presenteren is in ovenpannetjes met daarin 2 of 3 rolletjes.