Aardbeienroomijs
30-60 minuten
Dit zelfgemaakte ijs is romig, zacht en heeft alle smaken van aardbeien in zich. Niet te vergelijken met het commerciele aardbeienijs. Het maken ervan vraagt om enige oefening, geduld en een ijsmachine. Als je het laatste nog niet hebt - een goede reden om het te kopen, het is een gadget waar je geen spijt van krijgt.
Ingrediënten
voor 6 personen

200 ml volle melk
200 ml slagroom
150 g suiker
1 eetlepel vanillesuiker, het liefst zelfgemaakt
3 eidooiers
snuf zout
300 ml aardbeienpuree (van ong 400 g verse aardbeien)
een paar drupjes verse citroensap
Reacties
25 Jun 2015
Bedankt om je recept te delen want het is super lekker!
7 Oct 2014
Prachtig recept. Ik ga 'm proberen. Wel een opmerking vooraf: voor mooi zacht (schepbaar) ijs kun je beter magere melkpoeder en druivensuiker toevoegen. Vooral de verhouding natte en droge stoffen in ijs bepaalt de schepbaarheid. Melkpoeder geeft een mooiere textuur en een minder koud mondgevoel en druivensuiker helpt ijskristallen tegengaan, wat juist in combinatie met fruitpuree ideaal is.
23 Aug 2014
Super ijs, de verhoudingen zijn goed, ook ik liep te tobben met te hard ijs, maar heb van een kok geleerd dat vooral veel suiker belangrijk is om het zacht te houden en vergeet vooral zout niet!
3 Aug 2013
Wat jammer. Ik heb deze probleem zelf nooit gehad. Wel is het zo dat deze ijs iets harder is dan die uit de supermarkt, maar als je het een kwartier van tevoren laat "bijkomen" in de koelkast is het prima te scheppen. De smaak en textuur vind ik persoonlijk prima.
30 Jul 2013
mij lukt het totaal niet, mijn ijs is zoals een ijsblok, waarschijnlijk van het water in de aardbeien.
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten