aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Aardappelpurre
gretet
10-20 minuten
smeuige aardappelpurree
Ingrediënten
voor 4 personen
1 kg aardappelen (loskokend)
3 eieren
150 g boter
2 dl melk
nootmuskaat
een suifje zout
Bereidingswijze
bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Zet een pot op het vuur, giet er de melk in en breng ze aan de kook.
Snij de boter in klontjes en voeg ze toe.
Kruid de melk met een snuifje zout.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
Schenk het mengsel van hete melk en boter bij de geplette aardappelen.
Scheid de eieren en roer de dooiers meteen onder de puree. De eiwitten gebruik je niet.
Proef de puree en voeg indien nodig wat zout toe.
Wie ervan houdt kan ook wat versgeraspte nootmuskaat toevoegen.
recept afdrukken
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
Meld je gratis aan
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten
Gemarineerd wittekoolslaatje met mosterdmayonaise
Snij de wittekool in 2, verwijder de harde kern en snij de rest in fijne reepjes.Rasp de wortel.Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in flinterdunne reepjes.
meer...
Jokke
10-20 minuten
BBQ: Gepofte aardappel
Dit is een recept van Oil & Vinegar. Simpel en lekker voor bij de BBQ
meer...
NadjaB
20-30 minuten
Gekonfijte rode biet
De rode bietjes staan met hun mooie loof weer uitnodigend te pronken in de tuin.Tijd om er iets mee te doen want rode bietjes zijn lijnvriendelijk en supergezond.
meer...
Chris
30-60 minuten
Flageolets à la Dijonnaise
Een frisse salade van Franse bonen en ham in een pittige mosterd dressing. Heerlijk bij gebraden kip.
meer...
PWestbeek
0-10 minuten
Wortels met sinaasappelglazuur
Vul een grote pan voor twee derde met water. Voeg 2 theelepels zout toe en breng het water aan de kook. Voeg de wortels toe en blancheer ze 4-6 minuten, tot ze bijna gaar, maar nog stevig zijn.
meer...
Jokke
20-30 minuten
Warme geitenkaas en peterselie broodjes
Heerlijke broodjes, vooral lekker warm, maar ook koud zijn ze erg goed. Als vulling wordt harde geitenkaas en peterselie gebruikt, maar ook andere varianten zijn mogelijk.
meer...
BGastronome
Langer dan 1 uur
Mediterrane aardappeltjes in de schil
Deze mediterrane aardappeltjes blijven in de schil en worden krokant gebakken in de oven met olijfolie en een geurige mix van zuiderse kruiden en specerijen.
meer...
Arties
20-30 minuten
Geroosterde wintergroenten
Dit is een zeer dankbaar recept. Deze vier wintergroenten hebben elk een zoete, hartige, maar toch erg specifieke smaak en combineren wonderwel.
meer...
mjamjam
30-60 minuten