aanmelden
Recepten zoeken
Mijn kookboek
Recept toevoegen
Boodschappen
Aardappelpurre
gretet
10-20 minuten
smeuige aardappelpurree
Ingrediënten
voor 4 personen
1 kg aardappelen (loskokend)
3 eieren
150 g boter
2 dl melk
nootmuskaat
een suifje zout
Bereidingswijze
bereiding
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
Zet een pot op het vuur, giet er de melk in en breng ze aan de kook.
Snij de boter in klontjes en voeg ze toe.
Kruid de melk met een snuifje zout.
Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met een aardappelstamper.
Schenk het mengsel van hete melk en boter bij de geplette aardappelen.
Scheid de eieren en roer de dooiers meteen onder de puree. De eiwitten gebruik je niet.
Proef de puree en voeg indien nodig wat zout toe.
Wie ervan houdt kan ook wat versgeraspte nootmuskaat toevoegen.
recept afdrukken
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
Meld je gratis aan
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten
Rabarber-appelcompote
Deze zoetzure compote is heerlijk als ontbijt met een beetje boerenyoghurt en een paar eetlepels muesli.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Pasta vol vitaminen uit Friuli
Een energieboost vol vitaminen en koolhydraten, ideaal voor of na een stevige sportprestatie! En overheerlijk als bijgerecht bij een bbq, grill- of gourmetavond.
meer...
Marilisa
10-20 minuten
Groene pesto
Lekker op brood, of door een salade. Men kan ook peterselie of rucola gebruiken. Lekker bij asperges, eiergerechten.
meer...
reusje
10-20 minuten
Confiture d'ognion
Zoet-zuur en vol van smaak, deze confiture is een uitstekende saus/condiment bij een kaasplank of bij een stuk geroosterd vlees. Ook lekker in een broodje.
meer...
BGastronome
30-60 minuten
Zomerse salade van witte kool en peer
Wil je uitpakken met variatie in je salad-bar, dan moet je dit fris slaatje eens proberen. Een beetje zuur, een beetje zoet. Een beetje zacht, een beetje knapperig. Niet alledaags, maar lekker!
meer...
Chris
30-60 minuten
Tomatenpulp met brood
Gebaseerd op het Spaanse 'Pa amb Tomaquet', een stukje stokbrood met tomatenpulp. Simpel, vol van smaak en oh zo lekker!
meer...
Sidfrisjes
0-10 minuten
Petits pois à la française
Een Franse klassieker bestaande uit verse erwtjes, sla en spek. Serveer deze als bijgerecht bij gebraden kip.
meer...
PWestbeek
10-20 minuten
Winterse rauwkost
Het is natuurlijk gemakkelijk dat je in de supermarkt gewoon sperzieboontjes, broccoli en asperges kunt kopen in februari. Zo hoef je in principe gewoon maken waar je zin in hebt op dat moment.
meer...
BGastronome
10-20 minuten