Frisse eenvoudige zalmtartaar gebaseerd op de rundstartaar van Jeroen Meus.
Bereidingswijze
dragonmayonaise: doe de dragonblaadjes van een volledig potje in een hoge beker en voeg de mayonaise toe. Mix totdat je een groene mayonaise krijgt.
Snij de verse zalm in kleine stukjes. Neem een kom en doe de gesneden zalm erin, voeg de mayonaise, de ketchup, de geraspte mierikswortel, de versnipperde sjalot, de fijn gehakte kappertjes en de sojasaus. Meng voorzichtig en kruid bij met grof zout en zwarte peper tot de smaak naar wens is.
Kuis en was waterkersblaadjes en de salade. Voeg bij de salade en waterkersblaadjes een beetje notenolie en kruid met zout en zwarte peper
Bouw de tartaar op met een dresseerring. Leg eerst een laag tartaar en schep er twee theelepels dragonmayonaise op en smeer deze uit over de tartaar. Werk af met een bergje gemengde sla. Verwijder de dresseerring voorzichtig.
Laat het smaken!