Tartaar van zalm en avocado met frisse komkommer. Een heerlijk fris amuse of gerechtje. Ik gebruik de porties om een voorgerechtje te maken voor 4 personen.
Bereidingswijze
Dit gerecht is bedoeld om à la minute te maken omdat sommige ingrediënten kunnen verkleuren.
- Maak blokjes van de zalm en gerookte zalm.
- Verwijder de pit en haal de schil van de rijpe avocado. Snij in even grote blokjes als de zalm.
- Schil de komkommer en verwijder de pitjes in het midden. Snij in hele dunne reepjes of kleine blokjes.
- Pers een limoen uit over de blokjes avocado en zalm.
- Voeg een eetlepel notenolie en een beetje balsamico-azijn toe.
- Versnipper enkele blaadjes dragon, bieslook en pijpajuintjes.
- Meng alles zachtjes door elkaar. Zorg dat je de stukjes niet beschadigd.
Dien op met een stukje brood of enkele garnaaltjes voor de garnituur.
Smakelijk.