Rodekoolsalade met sinaasappel en pistachenoten
20-30 minuten
Ik behoor tot een geheim genootschap.: namelijk die van mensen die rode kool graag combineren met tahin (sesampasta). Misschien is het wat ijdel, maar ik heb aan tafel wel tien keer tegen mijn tafelgenoten geroepen hoe heerlijk mijn salade was. Echt een
blijvertje.

De rode kool moet je heel fijn raspen. Ik doe dat met een mandoline op een fijne stand. Ik heb een van mijn keukenwanten opgeofferd: het is een mandolinewant geworden. Als ik die om mijn hand doe, wanneer ik de mandoline hanteer, kan de EHBO doos in de badkamer blijven. Wel zo fijn.
Ingrediënten
voor 4 personen

250 g rode kool
2 sinaasappels
1 el citroensap
1 el olijfolie
1 el tahin
1 el water
1 el zure room
50 g pistachenootjes
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten