Rabarber groeide vroeger in nagenoeg elke tuin maar is de laatste jaren ten onrechte wat in de vergeethoek geraakt.
Rabarber is lijnvriendelijk en bevat veel gezonde eigenschappen.
Ingrediënten
voor 8 personen
1 vel kruimeldeeg
500 g rabarber
2 kopjes suiker
1 kopje zelfrijzende bloem
3 eieren
125 g speculoos
Bereidingswijze
- Spoel en schil de rabarber en snijd in stukjes van ongeveer 1 cm. Meng met 1 kopje suiker en laat 5 minuten rusten.
- Schik het deeg in de taartvorm. Prik er enkele keren in met een vork.
- Verkruimel de speculoos over de bodem. Deze laag vangt het overtollige vocht op.
- Meng de rabarber met 1 kopje zelfrijzende bloem en verdeel dit mengsel over de taartbodem.
- Klop de eieren los met het tweede kopje suiker en giet over de taart.
- Bak gedurende ongeveer 35 min op 180 graden.
Fris en smakelijk !