Ook als je weinig tijd hebt om te koken, kun je een heerlijk en gezond gerecht op tafel zetten. Dit pastagerecht kan worden gegeten als complete maaltijd, want alles wat je nodig hebt, zit erin. Buon appetito!
Bereidingswijze
Zet eerst een pan met water op het vuur om straks de pasta in te koken.
Snijd de zalm in kleine stukjes. Snijd, in het geval je hele asperges gebruikt, de taaie voet van de asperge en de rest in stukjes van ongeveer 3 centimeter.
Smelt de boeter in een pan, voeg de room toe en laat zachtjes pruttelen zodat de saus een beetje indikt.
Gooi ondertussen de pasta in het kokende water (zout toevoegen!) zodat de saus en de pasta gelijktijdig klaar is. Voeg de laatste 5 minuten de asperges toe aan het pastawater.
Hak of scheur de verse kruiden fijn.
Giet de pasta en asperges af zodra deze al dente zijn en voeg toe aan de roomsaus. Roer er vervolgens de zalm en kruiden doorheen en breng verder op smaak met een beetje peper.