Pasta fredda con tonno, fagioli e salsa verde - Wat is er op zonnige dagen lekkerder dan in eigen tuin, balkon of in het park genieten van een zomerse pastasalade in combinatie met een glas goede koude rosé. Daarnaast zijn pastasalades makkelijk te maken, snel klaar en gezond. Maar kies wel voor ingrediënten van goede kwaliteit! Ideaal zijn blikken bonen waarin cannellini, borlotti en andere soorten gemengd zijn. Buon appetito!
Bereidingswijze
Pureer in een blender het bosje peterselie met de olijfolie, pijnboompitten en 1 eetlepel azijn tot een homogene saus. Breng op smaak met een beetje peper en voeg twee theelepels mosterd toe.
Kook de pasta in gezouten water en giet af. Spoel af met wat koud water tot de pasta lauw aanvoelt. Meng de salsa verde door de pasta en laat dan verder afkoelen.
Snijd het rode uitje fijn. Verwarm wat olie in een pan en laat hierin het uitje rustig smoren tot het zacht is.
Snijd de tomaatjes in kwarten en meng deze in een ruime kom met de tonijn en de rode ui. Schep er de pasta doorheen en als laatste voorzichtig de bonen (bonen hebben de neiging snel ‘stuk’ te gaan). Meng het citroensap door de pastasalade en breng op smaak met zout en peper en eventueel nog een scheutje olijfolie (naar smaak).