Pappardelle met romige venkelwittewijnsaus
20-30 minuten
Spaghetti, linguine, tagliatelle en pappardelle. Die eet ik het liefst met een makkelijke slobbersaus. Zo eentje die je naar binnen slurp en waarbij je een heerlijk glas wijn drinkt. Het liefst op een zomeravond in de tuin natuurlijk.

Ingrediënten
voor 2 personen

100 g pappardelle, beetgaar

1 grote venkelknol

1 witte ui, fijngesneden

200 ml droge witte wijn

200 ml groentenbouillon (de helft van een groot blokje)

100 ml crème fraîche

25 g Parmigiano Reggiano of Grana Padano en nog wat om erover te strooien

25 g pijnboompitten

2 rijpe tomaten, vruchtvlees fijngesneden (dus zonder de kern met pitten)

versgemalen zwarte peper
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.
Meer recepten