Wie ooit al naar de Canarische eilanden is geweest, heeft ze zeker al gegeten, de Papas Arrugadas, letterlijk vertaald "gerimpelde aardappeltjes". Voor dit gerecht heb je slechts 2 ingrediënten nodig : kleine aardappeltjes en zeezout.
Ingrediënten
Voor
personen
600 g kleine krielaardappeltjes
zeezout
Bereidingswijze
Was de aardappeltjes goed en verwijder ev. de oogjes. Doe de aardappeltjes met schil in een kookpan en voeg water toe tot ze net onder water staan.
Zet de aardappeltjes op het vuur en voeg zeezout toe. Blijf net zoveel zeezout toevoegen tot er aardappeltjes komen bovendrijven.
Laat de aardappeltjes een 15-tal minuutjes gaar koken.
Giet vervolgens het water af en plaats de kookpan nog enkele minuutjes op een lager vuur. Je zal merken dat de aardappeltjes verrimpelen en bedekt worden met een wit laagje zout.
Je kan dit gerecht als tapas opdienen samen met de gekende Canarische dipsausjes, mojo's genaamd (bvb. mojo picon en mojo de cilantro) of als bijgerecht bij vlees of vis.