Tegenwoordig zijn koks heel creatief in het vinden van nieuwe recepten en kooktechnieken. Maar de eenvoudige recepten OP GROOTMOEDERS WIJZE mogen niet verloren gaan. Men slaagde er vroeger ook in iets lekkers op tafel te brengen met wat men in huis had.
Ingrediënten
Voor
personen
800 g aardappelen
boter
peper, zout en muskaatnoot
1 ei
¼ liter melk
Bereidingswijze
De aardappelen schillen en in heel dunne schijfjes snijden.
Een platte ovenschotel flink met boter besmeren.
De schijfjes dakpansgewijs in de schotel schikken.
Tussen de laagjes kruiden met zout, peper en muskaatnoot.
In een kom het ei goed loskloppen met de melk. Dit mengsel over de aardappelen gieten zodat ze volledig ondergedompeld zijn.
Gedurende 40 minuten in een warme oven schuiven. De gaarheid controleren door er met een breinaald of mespunt in te prikken.