Een eenvoudige pikante currysaus van cocosmelk, prei en ajuin en gemarineerde blokjes varkenshaasje.
Deze marinade werkt ook voor het maken van brochette en sate's op de barbecue (BBQ).
Bereidingswijze
MARINEREN VAN HET VLEES
- Maak een marinade van ketchup, chili pepers en een vers gemalen teentje knoflook.
- Snij het varkenshaasje in dikke blokjes, als bij een brochette of sate en leg ze in de marinade. Zorg dat alle stukjes vlees goed bedekt zijn met de marinade.
DE CURRYSAUS EN GROENTEN
- Snij de prei en ajuin goed fijn en bak in een pan. Kruid met currypoeder, peper en zout.
- Giet er een potje cocosmelk bij en laat de saus en groenten goed indikken.
Bak de stukjes vlees gedurende 2-3 min op een grill pan of op de BBQ. De marinade zal nu een stroperige sauslaag vormen over het vlees. Zorg ervoor dat het vlees doorbakken is maar nog een beetje roze kleurt.
Dien alles samen op met rijst, een stukje brood of een aardappelgerecht.
Vergeet het water niet klaar te zetten. ;)