Heerlijke groentesoep, ideaal om je vitaminepeil een beetje op te krikken.
Ingrediënten
Voor
personen
½ kg uien
250 g wortels
4 preistengels (enkel het witte gedeelte)
4 groene selderstelen
250 g aardappelen
140 g tomatenpuree
75 g boter
zout en peper
3,5 liter groentebouillon of blanke fond
Bereidingswijze
Snij de uien, wortels, prei en selder in stukjes en stoof ze 10 minuutjes in een grote wokpan.
Voeg de groenten vervolgens bij de bouillon in een grote soepkom en voeg de tomatenpuree toe. Breng aan de kook en roer af en toe.
Wanneer de soep kookt, de aardappelblokjes toevoegen en nog 10 à 15 minuutjes verder laten gaar worden. De aardappelen zorgen voor het binden van de soep. Voeg zout en peper toe naar smaak.
Mix de soep met een staafmixer en giet de soep vervolgens door een puntzeef.