Bereidingswijze
Was de witlof en snijd in stukken. Snipper het uitje en snijd de aardappel in blokjes. Doe dit alles in een pan en pers hier het teentje knoflook over uit. Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Laat dit ongeveer 10 minuten op laag vuur doorkoken totdat alles zacht is geworden.
Snijd ondertussen de gerookte kipfilet in kleine blokjes of reepjes.
Haal de pan van het vuur en mix met een staafmixer tot er een gladde soep overblijft. Roer de soja kook room door de soep en voeg de gerookte kipfilet toe. Breng op smaak met wat zout en peper.
Variatietip
Gebruik in plaats van de gerookte kipfilet eens soepballetjes of stukjes zalm. Zorg dan wel dat de soepballetjes vooraf gegaard zijn of kook ze mee met de soep voordat de kook room erbij gaat. Voor de zalm geldt; voeg deze toe als de soep net van het vuur af komt en dan gaart deze vanzelf in de warme soep.
Uit
Lekker zonder koemelk
auteur : Erica Schot van den Assem
Samenvatting
Heerlijke gerechten zonder koemelk en lactose, de recepten in dit kookboek laten zien dat iedereen lekker kan eten, ook met een koemelkallergie of lactose intolerantie. De foto's prikkelen je smaakpapillen en de tips bij de recepten geven ruimte voor eindeloze variatie.
Dit kookboek bevat basisrecepten voor pizza en pasta, soepen, ovengerechten, allerlei heerlijk gebak en verscheidene desserts waar je van kan genieten, met én zonder koemelkallergie.
kopen bij bol.com