Een pittige, frisse en kruidige soep met paksoi, prei en garnalen.
Bereidingswijze
De gember en knoflook pellen, peper van zaadjes en zaadlijsten ontdoen en ze allemaal heel fijn hakken. De paksoi en prei goed wassen, de prei in ringen snijden en de stelen van paksoi in dunne repen. Het groene blad ook fijn snijden en aan de kant leggen. De garnalen pellen en de darm verwijderen.
In de soeppan de olie opwarmen de knoflook, peper en gember sauteren tot ze zacht worden. Daarna de prei en stelen van paksoi toevoegen en op zachte vuur heel even roerbakken.
Alle bouillon toevoegen en de sojasaus, aan de kook brengen. Op een zachte vuur 2-3 minuten laten koken, daarna de garnalen toevoegen, weer 2-3 minuten koken. Het groene blad van paksoi toevoegen, aan de kook brengen en de pan van het vuur halen. De sap van halve citroen toevoegen.
Serveren met citroenpartjes en eventueel extra blokjes hete peper. Eet smakelijk!