Deze cake heeft heerlijke textuur dankzij amandelmeel en uitstekend balans van zoet-zuur. Een aanrader voor liefhebbers van fruitgebak.
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen op 170°C.
De pruimen wassen, door de helft snijden en pitten verwijderen. In een bakblik van ong. 20x15cm de 50g roomboter smelten, gelijkmatig lichte bastersuiker en kaneel in strooien. De pruimenhelften met het velletje naar beneden leggen in een gelijke laag.
Voor het beslag de roomboter luchtig kloppen met de suikers, eieren een voor een toevoegen en blijven kloppen. Daarna de amandelmeel, bloem, zout en bakpoeder toevoegen en opkloppen tot glad beslag. Het beslag gelijkmatig voer de pruimen verdelen. Bakken 40-50 minuten, tot een houten prikkertje droog uit de cake uitkomt.
Na het bakken de cake even laten afkoelen, met een mes langs de randen snijden en op een bord uitstorten zodat de laag met pruimen boven uitkomt. Serveren met lobbig geklopte slagroom of vanilleijs. Of gewoon zo, met een glas koude melk of thee. Eet smakelijk!