Een klassieke Thaise soep, rijk van smaak dankzij het gebruik van verschillende aromatische kruiden. In de perfecte kom tom kha kai zijn de smaken goed gebalanceerd.
Bereidingswijze
Marineer de kip één uur van tevoren in de vissaus.
Doe de bouillon, kokosmelk, gemalen laos, gember, citroengras, limoenschil, limoensap en rietsuiker in een pan. Roer alles goed en breng het aan de kook. Verlaag het vuur, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten pruttelen.
Bak ondertussen de rode chilipeper zachtjes in de olie in 8 minuten en zet het apart. Zeef de soep en breng deze weer aan de kook. Voeg de kip (met de marinade) toe, leg het deksel op de pan en laat de soep 10 minuten koken.
Voeg dan de champignons toe en laat de soep afgedekt nog 5 minuten koken. Proef of er nog een beetje zout bij moet of iets meer limoensap.
Serveer de tom kha kai in grote kommen, doe een beetje van de gebakken chilipeper (en de gearomatiseerde olie) op elke portie en garneer met de verse koriander.