De smaak van het zuiden van Frankrijk op je bord! Serveer dit heerlijk Frans soepje met grote, zelfgemaakte croutons. Hiervoor zet je wat sneetjes brood onder de gril. Zodra ze bruin zijn, haal je ze uit de oven en wrijf je ze in met een teentje knoflook. Breng op smaak met goede olijfolie, zout en peper, en serveer met de soep. Een heerlijk recept voor de feestdagen!
Bereidingswijze
Fruit de uien, knoflook, venkel, thijm en laurierbladjes in de olijfolie. Zachtjes koken gedurende 10 minuten. Verhoog het vuur en voeg de tomaten met hun sap toe. Laat alles 2 minuten koken voordat je de rest van de ingrediënten toevoegt, behalve de room.
Laat de soep even koken, verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat nog 45 minuten zachtjes koken. Haal de laurierbladjes uit de soep, voeg de room toe en pureer. Serveer met nog een beetje slagroom.