Soupe au pistou
20-30 minuten
Het mooie van deze soep is dat het, net als de Italiaanse minestrone, een heerlijke, goed gevulde maaltijdsoep is dat gebruik laat maken van allerlei restjes van groente en vlees in de koelkast. En toch smaakt het niet naar een kliekjesmaaltijd, in tegenstelling, de soep is heel rijk en bijzonder met dank vooral aan pistou.
Ingrediënten
voor 6 personen

1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel roomboter
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
400-500g gesneden groente: (knol)selderij, wortels, prei, courgette, uien, venkel, aubergine, sperziebonen, peultjes, doperwtjes, allerlei soorten koo
een flinke blik bonen
1,5 l bouillon (of gewoon water een een extra takje tijm en rozemarijn)
300-400g vlees: restjes geroosterde kip, ham, gehaktballetjes
voor pistou:
een flinke bos verse basilicum
2 teentjes knoflook
zeezout en versgemalen peper
4-5 eetlepels olijfolie
een handjevol fijn geraspte parmezaanse kaas of oude gouda
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.