Zacht klein gebakje van soezenbeslag gevuld met ananas en slagroom of met pasteibakkersroom of vanillepudding.
Bereidingswijze
Recept voor 22 stuks.
Kook het water en de vetstof.
Voeg in een keer de bloem toe en blijf met houten spatel roeren,(op heel zacht vuurtje)tot je een mooi glad deeg bekomt, en het deeg nog wat lauw is.
Voeg de losgeklopte eieren beetje bij beetje toe.
Blijf roeren tot je terug een mooi glad deeg bekomt.
Met effen spuitmond op ingevette en met bloem bestoven bakplaat ronde of langwerpige soesjes spuiten.
Puntje van het deeg platduwen (vinger in tas koud water nat maken).
Om zwaantjes te maken op afzonderlijke bakplaat nekjes spuiten met kleine effen spuitmond.
In voorverwarmde oven van 200°C ongeveer 15 min bakken tot de soezen licht goudgeel zijn.
Oven uitzetten en nog 5 min in de oven verder laten drogen.
Bakplaat uit oven halen en soezen op de plaat nog 5 min laten verderdrogen om het invallen te voorkomen.
Laten afkoelen.
opvullen:
* of met stukjes ananas en opgeklopte slagroom. (voor zwaantjes van bovenkant dekseltje afsnijen. In 2 snijden en op rug plaatsen. Nekje rechtop plaatsen.
Net voor het opdienen bestrooien met bloemsuiker.
* of met pasteibakkersroom of dikke vanillepudding en bestrijken met de lauwe couverturechocolade.
Couverturechocolade:
100 g room (30 of 35 % vet)
125 g fondantchocolade
1 eetlepel kristalsuiker
1 pakje vanillesuiker
Alles samen op zacht vuurtje verwarmen tot de chocolade gesmolten is in de room.