Het idee voor deze muffins ontstond na Sinterklaas, toen ik nog wat pakken speculaas in de kast aantrof. Maar speculaasjes zijn het hele jaar door verkrijgbaar en daarom kun je dit recept te allen tijde maken. Leuk voor pindakaasfreaks.
Met onderstaande hoeveelheden maak je twaalf lage of acht hoge muffins.
Bereidingswijze
Meng de bloem, het bakpoeder en een snufje zout. Roer er met een garde de suiker, pindakaas en roomboter door tot je grove klontjes hebt.
Meng er dan het ei en de yoghurt door. Als je een medium formaat ei hebt, begin dan met 1 ei en voeg eventueel nog een hele of halve toe. Breek de speculaasjes en doe ze erbij.
Het beslag moet nat zijn, maar niet echt druipen. Je moet het van een lepeltje afschrapen, in plaats van dat het zelf naar beneden zakt, zoals met cakedeeg.
Als je denkt dat het beslag toch nog iets te droog is, doe er dan een tweede ei bij.
Doe cakepapiertjes in de muffinvorm en schep het beslag erin met behulp van twee lepels.
Bak de muffins mooi bruin in ongeveer 30-45 minuten in een oven van 175 graden. Eet ze dezelfde dag nog op, want muffins drogen snel uit.