Okroshka
10-20 minuten
In Oekraine wordt er veel soep gegeten: een warme maaltijd zonder een soep vooraf wordt niet snel voor een volwaardige maaltijd gezien en aan de soep worden allerlei wonderbaarlijke gezondheidsbevorderende krachten toegeschreven. Er zijn dan ook veel, heel veel recepten voor soep in omloop, vaak met nog meer variaties. Deze koude boerensoep is er eentje uit Russische keuken, maar is ook in Oekraine populair. Het wordt vaak in de lente en zomer gemaakt, doordat het vol verse groente zit en koud is, is het ideaal als een lichte en verkoelende maaltijd na een hete dag.

Mijn okroshka is een beetje aangepast aan de Nederlandse producten, maar hij smaakt nog even lekker als thuis.
Ingrediënten
voor 4 personen

150-200g gekookte kipfilet of ham
1/2 komkommer
3-4 bosuitjes of lenteuitjes
1 bos radijs
3-4 kleine gekookte en afgekoelde aardappels
2 gekookte eieren
600ml karnemelk
1 volle eetlepel milde dijon mosterd
sap van 1/2 citroen
1,5 theelepel zout
peper en verse dille naar smaak
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.