Dit recept is ooit voor het eerst in New-York Times verschenen en is sindsdien een aantal keer opnieuw gepubliceerd op verzoek van de lezers. Het is heel eenvoudig te maken, maar smaakt erg lekker. In plaats van pruimen smaken nectarines ook goed, maar pruimen blijven wel de eerste keuze.
Bereidingswijze
De roomboter samen met de suiker opkloppen tot het luchtig is. De eieren toevoegen en blijven kloppen, daarna bakpoeder, zout en bloem toevoegen. Het beslag zal redelijk dik zijn.
Een bakvorm van 24cm in diameter (of vergelijkbaar vierkant) invetten met boter en bestuiven met bloem. Het beslag erin doen en voor zover lukt glad strijken.
De pruimen ontdoen van de pit en door midden snijden. Met de opengesneden kant naar boven op de cake leggen, ze mogen een beetje overlappen en mogen alleen heel lichtjes in het beslag gedrukt worden. Bestrooien met suiker en kaneel.
Bakken op 180C 30-40 minuten. Warm, met een bolletjes vanilleijs, vind ik de cake het lekkerst, maar ook koud blijft hij erg goed.