Deze koude soep is een goede en frisse voor- of zelfs hoofdgerecht voor een warme zomerse dag. Het is heel licht en verantwoord, maar wel vol vitamines en goede olieen dankzij vis.
Bereidingswijze
De ui schillen, snijden (hoeft niet fijn) en lichtjes roerbakken in olijfolie tot het glazig wordt. Laten afkoelen.
2/3 komkommer en 1/2 appel in grove stukken snijden, samen met de yoghurt, ui en de heft van de kruiden pureren. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper en in de koelkast wegzetten.
In de tussentijd de rest van de appel en komkommer in fijne blokjes snijden, mengen met citroenrasp en fijngehakte kruiden, besprenkelen met citroensap. De vis vrij maken van vel en graten en in vlokjes verdelen.
Het appel-komkommer mengsel en vis verdelen over 4 borden, overgieten met de afgekoelde yoghurtmassa. Eventueel een paar druppels goede olijfolie toevoegen, het is en mooi, en komt de smaak ten goede.
Eet smakelijk!