Gazpacho
0-10 minuten
Als het kwik boven de 25 graden stijgt, biedt dit koude tomatensoepje de nodige verkoeling. Makkelijker kan het bijna niet -- mijn versie gebruik ik biologisch tomatensap in plaats van verse tomaten en de groente gaan gewoon in de keukenmachine. Serveer dit verfrissende soepje als een gezonde lunch of in mooie cocktailglazen als voorgerecht bij een barbecue.
Ingrediënten
voor 8 personen

1 grote komkommer, in grote stukken gesneden
3 sjalotjes, gehalveerd
1 rode puntpaprika, zaadjes en vliesjes verwijderd en in vieren gesneden
2 teentjes knoflook, gekneusd
1 liter tomatensap
het sap van twee limoenen, plus een paar limoenschijfjes om te serveren
2 el rode sherry-azijn
2 tl fijne tafelsuiker
60 ml extra vergine olijfolie
1 klein bosje koriander, gehakt
zout en peper naar smaak
Reacties
Wat vond je van dit recept ? Heb je een tip om het nog beter te maken of een vraag aan de kok ?
om een reactie te plaatsen.