Door het gebruik van crème fraîche en gemalen amandelen heeft deze taart een smelt-op-de-tong textuur en een zacht, smeuïg kruim. De toevoeging van aardbeien zorgt voor een zomers tintje en doet een beetje denken aan de smaak van aardbeien met slagroom.
Bereidingswijze
Oven op 180°C voorverwarmen. Een 22cm springvorm met losse bodem goed invetten en de bodem met bakpapier bekleden. Kluts de crème fraîche en de eieren in een grote kom. Voeg de patentbloem, gemalen amandelen, bakpoeder en suiker toe en gebruik een garde om alles goed te mengen. Voeg de olie toe en nogmaals goed mengen. Gebruik een spatel of houten lepel om de plakjes aardbeien voorzichtig aan het beslag toe te voegen. Giet het beslag in de springvorm en strooi er wat geschaafde amandelen over heen. Bak de taart gedurdende 40-45 minuten. Als de taart te bruin dreigt te worden, moet je hem afdekken met een stuk folie. Laat de taart op een rooster volledig afkoelen.