Deze cake is luchtig, licht en tegelijkertijd helemaal niet droog. Heerlijk met een kop thee. En nog lekkerder met een royale lepel lemon curd.
Bereidingswijze
De roomboter samen met suiker opkloppen tot het luchtig is. Eieren een voor een toevoegen, steeds kloppend. Daarna creme fraiche en zout. Op het laatst de bloem, bakpoeder en citroenrasp toevoegen. Het beslag zal heel luchtig en licht zijn.
Het beslag overgieten in een beboterde en licht bebloemde cakevorm (bundt), ong 22 cm in diameter. Bakken op 170C 40-45 minuten, tot een houten prikkertje schoon en droog eruit komt.
De cake uit de vorm halen als het een beetje afgekoeld is. Voor het glazuur de poedersuiker met citroensap mengen, het moet redelijk dik en mooi wit zijn, dus voorzichtig met de sap, misschien hebt u al genoeg aan 1 lepel. Het glazuur over de bovenkant van de cake in een redelijk dikke laag aanbrengen.