Geurige en aangenaam vochtige cake met yoghurt, cranberries en witte chocolade glazuur. Heerlijk zomaar bij de thee of als een feestelijke traktatie - rode cranberries op witte chocolade doen me aan kerst denken.
Bereidingswijze
Eieren met suiker opkloppen, yoghurt en olie erdoorheen roeren. Bloem, maizena, bakpoeder en zout toevoegen en opkloppen tot er een niet te dikke beslag ontstaat.
Door het beslag citroenrasp en cranberries doen en in een beboterde tulband vorm gieten. Bakken in een voorverwarmde oven (180C) ongeveer 50-60 minuten tot de cake gaar is (test met een houten prikkertje). De cake eerst in de vorm laten afkoelen, daarna op een bord storten.
Witte chocolade smelten au bain marie of heel voorzichtig in de magnetron (witte chocolade verbrandt heel snel, wordt korrelig en is daarna niet meer te redden) en de cake mee glazuren. Het glazuur bestrooien met een handjevol cranberries. Eet smakelijk!