Makkelijk recept voor een lekkere chocoladetaart met walnoten en een vleugje vanille.
Ingrediënten
voor 9 personen
100 gr pure chocolade
150 ml water
1 eetl cacaopoeder
125 gr boter
50 gr walnoten, grof gehakt
170 gr suiker
1 theel vanille extract
1 ei, op kamertemperatuur
125 gr zelfrijzend bakmeel
50 ml slagroom
50 gr melkchocolade
50 gr pure chocolade
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden. Vet de springvorm in met wat boter en bekleed eventueel de bodem met bakpapier.
Laat de boter, pure chocolade, water, suiker en cacao smelten in een pan op het vuur. Roer regelmatig door totdat het een egaal bruine mengsel is geworden.
Zet het vuur uit en giet het mengsel over in een beslagkom en laat ongeveer 20 min afkoelen in de koelkast. Klop dan met een mixer het ei en vanille extract er door. Zeef het bakmeel er bij en klop met de mixer tot een glad mengsel. Het mengsel blijft best dun. Schep de walnoten er door en giet alles in de springvorm.
Zet de chocoladetaart 50 min in de oven. Controleer met een prikker of hij ook gaar is van binnen. Laat de taart minimaal een half uur afkoelen.
Maak ondertussen het chocoladeglazuur. Smelt de slagroom en chocolade au bain marie. Smeer de gesmolten chocolade over de bovenzijde en zijkant van de taart. Garneer eventueel met een walnoot. Laat afkoelen totdat de chocolade gestold is. Bewaar de taart afgedekt.