Geweldig, speculaas! Met chocolade al helemaal een feest. Deze brownies zijn lekker zoet en kruidig. Je kunt ook nog hazelnoten toevoegen voor een knapperige bite. Hak ze dan even in grove stukjes.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.Snijd de roomboter in blokjes en breek de chocolade in stukjes.
Doe boter en chocolade in een vuurvaste schaal of kom en hang die
in een pannetje met een klein bodempje water. Smelt au bain marie op laag vuur en laat eventjes afkoelen.
Klop de eieren met de suiker los in de keukenmachine of met de
hand.Voeg de bloem, de vanille, het snufje zout, de kaneel en
de cacao toe. Roer weer even door en giet dan het chocoladebotermengsel erbij. Maak er een glad beslag van.
Breek de speculaasjes in kleine stukjes en roer ze door het beslag.
Vet een lage bakvorm van ongeveer 20×30 in met boter of bekleed met bakpapier.
Bak de brownie in ongeveer 30 minuten in de oven. Laat even afkoelen, snijd eventueel de randen los en haal de brownie uit de vorm om ‘m in stukken te snijden.