De combinatie van banaan en chocolade blijft een heerlijkheid. Dit recept is een van mijn vele creaties. Geniet er maar van.
Bereidingswijze
DE CHOCOLADETAART
(ONDERKANT)
Bereidingswijze:
Bekleed de bodem van de taartvorm met bakpapier en vet de
randen in met boter. Verhit de oven voor op 180 graden.
Meng de cacaopoeder met de basterdsuiker en het water in een
kom en zet het apart.
Klopt de boter met kristalsuiker en vanillesuiker tot een
romig mengsel en klop de eieren er door heen.
Voeg nu ook de bloem toe en spatel er tenslotte het
chocolademengsel doorheen.
Verdeel het beslag over de taartvorm en bak ze in 30 minuten
gaar in de oven. Laat de taart daarna afkoelen.
DE BANANENTAART
(BOVENKANT)
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Meng de boter, suiker, zout en de vanillesuiker in de
Keukenmachine door elkaar.
laat dit een paar minuten mengen.
doe dan 1 voor 1 de eieren erdoor en laat dit ook weer een
paar minuten mengen.
Spatel dan als laatste de zelfrijzend bakmeel er door heen
en schep het deeg in een ingevette vorm en zet dit ca. 40 minuten in de oven. Test na 20 minuten alvast met een satéprikker of de taart al gaar is. Als je de twee lagen van de taart hebt laten afkoelen, kun je de botercrème maken.
DE VULLING (BOTERCREME):
Mix de boter tot een zachte crème en voeg dan de poedersuiker, het water en de vanille extract toe. Verspreid de crème over de bodemlaag van de taart en plaats de bovenlaag erop.
DE TOPPING (CHOCOLADEGLAZUUR):
Smelt de chocolade in een pan en roer de slagroom er doorheen. Giet over de taart.
Zet de taart in de koelkast tot het glazuur hard is, en serveer.